ZF-8600: 5 unit tests fail on current trunk for Zend_Session

Description

5 unit tests for Zend_Session currently fail:

1) Zend_SessionTest::testSetExpirationSeconds iteration over default Zend_Session namespace failed; expecting result === ';a === apple;o === orange;p === pear', but got 'Usage: /root/framework/tests/Zend/Session/SessionTestHelper.php ' Failed asserting that is true.

/root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:813

2) Zend_SessionTest::testSetExpireSessionHops iteration over default Zend_Session namespace failed (result=''; hop #1) Failed asserting that is true.

/root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:869

3) Zend_SessionTest::testSetExpireSessionVarsByHops1 iteration over named Zend_Session namespace failed (result=''; hop #1) Failed asserting that is true.

/root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:921 /root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:881

4) Zend_SessionTest::testSetExpireSessionVarsByHops2 iteration over named Zend_Session namespace failed (result=''; hop #1) Failed asserting that is true.

/root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:921 /root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:891

5) Zend_SessionTest::testSetExpireSessionVarsByHopsOnUse unexpected results iterating over named Zend_Session namespace (result=''; expected ';g === guava;p === plum'; hop #1) Failed asserting that is true.

/root/framework/tests/Zend/Session/SessionTest.php:989

Comments

Attached patch to "fix" these errors but I don't know whether this is a valid fix or only a workaround.

Jan, What version of PHPUnit do you use? On my ubuntu box with PHPUnit 3.4.9 and 3.5 session tests just hang should I include @runTestsInSeparateProcesses or @runInSeparateProcess annotations (actually, if I remember it correctly those annotations were used at some point in past - then with some phpunit update, great deeds were made to simulate the process using exec directly in tests). In any case, can you please confirm that you run the session tests, process finished ok, and those errors are gone (which will mean I have sth fishy in my box configuration)?

Patch applied to trunk and 1.11 release branch -- thanks!